Három halottja van a riói toronyomlásnak

A brazil "ikertornyok" szerdán késő este omlottak össze. Eddig három halottja, hat sérültje és 19 eltűntje van, a mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak.

Három ember holttestét találták meg eddig a brazil mentőegységek a Rio de Janeiróban összedőlt ikertornyok romjai között. Illetékesek szerint még 19 embert keresnek, hatot pedig kórházba szállítottak, írja a BBC.

Tűzoltók egy áldozat testét emelik ki a törmelék közül
Firefighters carry the body of a victim among the debris of a collapsed building in Rio de Janeiro January 26, 2012. Two buildings collapsed in downtown Rio de Janeiro on Wednesday, in the latest incident highlighting the failure of authorities to improve the city's infrastructure amid preparations to host soccer's World Cup and the Olympics. REUTERS/Ricardo Moraes (BRAZIL - Tags: DISASTER)

A város polgármestere, Eduardo Paes úgy nyilatkozott, külön nyomozás indul azért, hogy kiderüljön, mi okozta az épületek összeomlását. A két épület, melyek egyike húsz, a másik pedig tíz emelet magas volt, szerdán késő este dőlt össze. A polgármester szerint gázrobbanás lehetett a kiváltó ok, a baleset után ezért tucatnyi mentőalakulat érkezett a helyszínre, a rendőrség lezárta a területet, az elektromosságot pedig biztonsági okokból lezárták az utca házaiban.

Az eset kérdéseket vet fel a városi infrastruktúra rossz állapotával kapcsolatban, főként azért, mert a 2014-es futball-VB-t és a két évvel később rendezendő olimpiát is Brazíliában fogják megtartani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.