Három újságírót öltek meg Szíriában

A szíriai ellenzéki tévé, az Orient News (ON) három újságíróját megölték, amikor az ország délnyugati felénél összecsapások törtek ki - közölte a BBC. A riporterek a Daraa kormányzóságbeli Sheikh Miskenbe tartottak, mikor rakétatámadás érte járművüket.

Az ON feltételezi, hogy a tudósítók autóját a kormányerők támadták meg. A kocsit, amelyben két tudósító és egy fotós utazott, közvetlen találat érte. Az autón nem volt semmilyen jelzés arra vonatkozóan, hogy a sajtó munkatársai utaznak benne, de az ON szerint azonosítható volt, mivel egy majdnem 1,8 méter átmérőjű parabolaantenna volt a tetején.

Az elmúlt három évben több mint hetven újságíró vesztette életét a szíriai konfliktusban. Legtöbbjük helyi riporter volt – állítja a Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű szervezet. A CJP szerint nem lehet egyértelműen megmondatni, hogy közvetlenül az autót célozták-e. A szervezet állítja, a kormányerők valószínűleg azért támadják közvetlenül a sajtósokat, hogy megkíséreljék öncenzúrára bírni őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.