Három hónap alatt kéne munkába állnia a bevándorlónak Németországban

Három hónapra szűkítené a bevándorlók álláskeresésre rendelkezésre álló idejét a német kormány.

Aki ennyi ideig nem talál munkát, az nem lesz jogosult szociális segélyre, és el kell hagynia az országot akkor is, ha uniós tagállamból érkezett - írja a Euronews.

Egy kormányjelentés szerint idén az uniós munkavállalási korlátozások lejártával megduplázódik a Romániából és Bulgáriából érkezők száma. A német belügyminiszter szerint szövetségi szinten kell kezelni az ebből a két országból érkező bevándorlók számát és az ezzel összefüggésben álló szociális problémákat.

“Néhány tartományban aggasztó a helyzet és a számok növekedése is nyugtalanító. Pont azért kell most kormányszinten fellépni ez ellen, hogy később ne okozzon nagy problémákat egész Németországban” – mondta Thomas de Maizière egy a szociális miniszterrel, Andrea Nahlesszel közös sajtótájékoztatóján.

Néhány hete tizenhat német város polgármestere kért segítséget az újonnan érkező bevándorlók miatt a berlini kormánytól.
Németországba tavaly érkezett a legtöbb bevándorló, sok közülük a képzetlen kelet-európai, elsősorban Romániából és Bulgáriából.

Németország most először korlátozná a bevándorlást, a szociális segélyekkel történő visszaélésekre hivatkozva.
Elemzők szerint a berlini kormány azért is kezdeményezte a korlátozást, mert tart attól is, hogy a bevándorlóellenes szélsőjobb előretörhet a májusi európai parlamenti választáson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.