Harminc katonát öltek meg Jemenben

Két autóba rejtett pokolgép robbant Jemen Shabwa tartományában, illetve egy fegyveres is lövöldözött a térségben. Az összehangolt merényletekben összesen harminc katona halt meg.

Két autóba rejtett pokolgép húsz katonát megölt és sokat megsebesített Jemen Shabwa tartományában. A térségben történt egy második támadás is, melynek során egy fegyveres tíz katonát lőtt le Maifaa városában. A valószínűleg összehangolt és jól szervezett merényleteket feltehetően az al-Kaida Arab- félszigeten működő szervezete (AQAP) követte el, amely gyakran támad a hadseregre.

A hajnalban, sűrű ködben elkövetett első merénylet során az egyik bomba katonák egy csoportja mellett akkor robbant fel, amikor a jármű vezetője megpróbált behajtani a katonai táborba, a második pedig már a tábor területén robbant. A másik támadás során a fegyveres járőröző rendőrökre tüzelt, majd egy elkötött katonai járművel elhajtott a helyszínről, írja a BBC.

Idén a jemeni hadsereg amerikai drónok segítségével kiűzte az USA által az al-Kaida legveszélyesebb ágának tartott AQAP-ot és más fegyveres csoportokat az ország déli településeiről, amelyet a szervezet még az arab tavaszt követő zűrzavaros időszak alatt foglalt el.

Múlt hónapban az Egyesült Államok és más nyugati országok egy időre bezárták nagykövetségeiket Szanaában, amerikai titkosszolgálati értesülések szerint ugyanis a jemeni székhelyű AQAP terrortámadást tervezett az amerikai kirendeltség ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.