Harmadik terrortámadását élte túl a 19 éves srác Brüsszelben

A 19 éves Mason Wells kedden a Zaventem repülőtéren volt, amikor a robbanás történt. Ez volt a harmadik terrortámadás az életében.

Az amerikai fiú egyike volt azon mormon hittérítőknek, akik kedden éppen a repülőtéren voltak az öngyilkos merényletek idején. A Utah államból származó Wells 2013-ban csupán egy háztömbnyire volt a bostoni robbantás helyszínétől. Édesanyját várta, aki részt vett a maratonon. 

A tavaly novemberi párizsi terrortámadás idején a francia fővárosban tartózkodott egy, a merényletek által nem érintett kerületben.

Noha az első két támadást épségben megúszta, most nem volt ilyen szerencsés. Egy barátja elmondása szerint ő és társai nagyon közel voltak a detonációhoz, égési sérüléseket szenvedett a kezén, a lábán és az arcán is. "Leginkább a lába, és különösen a bokája sérült meg" - idézi a Wells család ismerősét a Guardian.

Wells családja az ABC News-nak azt nyilatkozta, sikerült telefonon beszélni Masonnel, aki az orvosok szerint hamarosan teljesen fel fog épülni. Szülei optimisták, úgy gondolják, képes lesz megvalósítani az álmát és csatlakozik majd az amerikai haditengerészeti akadémiához. Állításuk szerint Mason minden vágya, hogy a hazáját szolgálja a seregben.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.