Harcok az orosz határnál

A Luganszk megyei Izvarino-Donyeck határátkelőnél, az orosz oldalon evakuálták a vámosokat, miután harcok folytak csütörtökön - jelentette az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség a vámhivatal déli igazgatóságának szóvivőjére hivatkozva.

Rajan Faruksin közölte: szerda este a Novosahtinyszk határátkelő személyzete a hivatal föld alatti helyiségébe vonult le a határ ukrán oldalán, Dolzsanszkij közelében észlelt heves tűz miatt.

Dmitro Timcsuk ukrán szakértő, a Katonapolitikai Kutató Központ igazgatója is megerősítette, hogy harcok voltak Dolzsanszkijnál, ahol az éjszaka folyamán a szakadár fegyveresek a reguláris hadsereg öt állását támadták – írta internetes oldalán az UNIAN hírügynökség.

Az elmúlt napban három ukrán katona halt meg és 27 társuk sebesült meg a szakadárok elleni "terrorellenes művelet" térségében, jelentette az UNIAN csütörtökön a terrorellenes művelet sajtóközpontjára hivatkozva. A művelet kezdete óta 173 katona halt meg és 446 sebesült meg.

A sajtóközpont tájékoztatása szerint Donyeck és Luhanszk megyében továbbra is feszült a helyzet, szakadárok szerda este nehézfegyverekkel és páncélozott járművekkel támadtak. Különösen nehéz a helyzet Donyeck, Horlivka, Luhanszk, Antracit és Krasznodon települések térségében – írja a hirado.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.