Hangos Jill a tábornokok vállán

Hangos és hivalkodó volt, rövid ruhákat viselt, és folyamatosan ölelgette a tábornokokat, akiket aztán e-mailekkel bombázott – a Tampa Bay Times által megszólaltatott helyiek így írják le Jill Kelleyt.

Kelley az a háromgyermekes, 37 éves asszony, aki kirobbantotta a négycsillagos tábornokok botrányát, amely nyomán David Petraeus nyugalmazott generális lemondott a CIA igazgatói posztjáról, s kérdésessé vált John Allen, az Afganisztánban állomásozó amerikai és szövetséges erők parancsnokának sorsa.

Az attraktív megjelenésű Kelley, született Khawam családja az 1970-es években vándorolt be Libanonból az Egyesült Államokba. Philadelphia környékén éttermeket üzemeltettek. A feltörekvő Jill számára az első ugrás a társadalmi ranglétrán a házassága volt Scott Kelley sebésszel. Jó tíz ével ezelőtt költöztek a floridai Tampába, itt kerültek kapcsolatba a hadsereggel. A közelben fekvő MacDill légi támaszponton működik a Közel-Keletet és Közép-Ázsiát felügyelő Középső Parancsnokság (CENTCOM). Petraeus, majd utódjaként Allen is vezette a CENTCOM-ot.

Kelley-ék azzal hívták fel a figyelmet magukra, hogy közel hatszáz négyzetméteres házuk kertjében kaviáros-pezsgős partikat rendeztek, s meghívták a CENTCOM vezető beosztású tisztjeit. A MacDillre időközben visszavont állandó belépővel rendelkező Kelley – aki Dél-Korea tiszteletbeli konzulja is volt, s ezt két luxusautója rendszámán is feltüntette – gyakran kérkedett a Petraeushoz fűződő közeli viszonyával. Így tett akkor is, amikor 80 millió dollár jutalékot akart legombolni egy New York-i üzletemberről, akinek a délkelet-ázsiai országban megbízásokra fájt a foga.

Amerikai lapok szerint Kelley-ék egyáltalán nem azok a mintapolgárok, akiknek kiadják magukat. A házaspár alapítványába befolyt több mint 150 ezer dollár adomány partikra, utazásokra és mobiltelefon-költségre ment el. Ingatlanbefektetéseik bedőltek, súlyos milliókkal tartoznak floridai bankoknak. Szintén zavaros pénzügyekbe keveredett Jill ikertestvére, a szintén harsánynak mondott Natalie Khawam. Az egyik kerti partin szemtanúk szerint a két nővér – miközben Petraeust „ölelgették” – nem a katonacsaládok megsegítéséről, hanem legutóbbi bevásárló-körútjaikról cseréltek jó hangosan eszmét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.