Hamis levél a New York Times-ban

Párizs polgármesterének adta ki magát egy ismeretlen internetező, és sikerrel járt: megjelent levele a New York Times-ban. Panaszkodott, hogy Kennedy lánya lenne New Yokrban Hillary Clinton utóda. A lap bocsánatot kért.

Bocsánatot kért olvasóitól hétfőn a The New York Times című vezető amerikai napilap, amiért egy Bertrand Delanoe párizsi polgármesternek tulajdonított, hamis levél jelent meg az olvasói levelek rovatában. A levélíró magát Párizs polgármesterének feltüntetve bírálta, hogy John Kennedy meggyilkolt elnök lánya, Caroline pályázik Hillary Clinton megüresedő szenátori helyére.

"Mi, franciák az amerikai alkotmány következetes csodálói vagyunk, de úgy tűnik, az utóbbi időben a republikánusok és a demokraták egyaránt eltávolodnak a valódi demokratikus modelltől. A Kennedy-korszaknak vége, és úgy gondolom, New York tele van képzettebb jelöltekkel, akik Hillary Clinton nyomába léphetnek" - áll a hamis levélben.

A párizsi polgármester - mint utóbb tisztázták - semmilyen levelet sem írt a New York-i lapnak, amely bocsánatot kért Bertrand Delanoe-től és az olvasóktól egyaránt. Mint írta, az ominózus levelet a szerkesztőség elektronikus postán kapta, és miután a megszerkesztett változatot visszaküldte a szerzőnek, nem kapott rá választ. Ekkor kellett volna kapcsolatba lépni Delanoe hivatalával, ami nem történt meg, s ami nélkül a levélnek nem szabad lett volna megjelennie - írja a lap, amely ígéretet tesz ellenőrzési rendszere felülvizsgálatára, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.