Halottja és több tucat sérültje van a nagy leárazásoknak

Egy nyolcvanéves nő életét vesztette, amikor hatalmas tömeg gyűlt össze egy venezuelai áruház előtt a nagy leértékelések miatt. Az idős hölgyet eltaposták a nagy tolongásban.

Az ellenzéki pártok szerint hetvenöten megsérültek, amikor az állami szupermarketnél összegyűlt tömeg a leértékelt árukért harcolt. A nemzeti gárdának könnygázzal kellett oszlatnia a körülbelül 5 ezer főből álló tömeget. A nagy tolongásban egy nyolcvanéves nő életét vesztette, feltehetőleg eltaposták.

Az állami szupermarketnél utoljára Hugo Chávez néhai elnök idején történt összecsapás a civilek és a hatóságok között. Az alacsony olajárak miatt Venezuela már jó ideje bajban van, mindennapossá váltak a hosszú sorok a boltok előtt – írja a Guardian, amely megjegyzi, azok sincsenek biztonságban, akik be tudnak vásárolni, mert a szupermarketek környékén elszaporodtak a tolvajok.

Nicolás Maduro elnök azzal vádolja az ellenzéket, hogy szándékosan eltúlozza az eseményeket, szabotálni akarja a gazdaság fejlődését, és meg akarja dönteni a kormányt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.