Legalább 18 áldozata van az ankarai merényletnek

Gépkocsiba rejtett bomba robbant Törökország fővárosában, Ankarában. A támadással egy kurd terrorszervezetet gyanúsítanak, a célpontban katonai buszok álltak. Jelenleg 18 halottról és 45 sebesültről tudnak. A külügyi tárca nem tud magyar áldozatokról.

Szerda délután feltehetően gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a török fővárosban, Ankarában. A legutóbbi információk szerint a merényletnek 18 halálos áldozata és 45 sebesültje van. A számok óráról órára emelkednek: kezdetben csak sebesültekről, majd legalább öt halottról és tíz sebesültről szóltak a hírek.

Mentők és tűzoltók lepték el a robbantás helyszínét
Mentők és tűzoltók lepték el a robbantás helyszínét
Umit Bektas / Reuters

Ankara kormányzója, Mehmet Kılıçdar megerősítette azt a korábbi rendőrségi jelentést, hogy egy autóba rejtett bomba robbant - tudósít a Turkish Hürriyet.

A török vezérkar szerint terrortámadás történt. A merénylők katonákat szállító buszokat vettek célba, amelyek éppen megálltak a piros lámpánál. Török biztonsági források szerint a jelek arra utalnak, hogy a támadás mögött a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezetet áll.

A detonáció a parlamenttől, kormányzati épületektől és a török hadsereg vezérkarának főhadiszállásától nem messze történt a török főváros Cankaya nevű kormányzati negyedében - közli az MTI.

A detonációt a város számos pontján is hallani lehetett. A merénylet alatt Recep Tayyip Erdoğan elnöki palotájában épp egy magas biztonsági fokozatú találkozó zajlott - írja a Turkish Hürriyet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata vagy sérültje az ankarai robbantásos merényletnek - közölte a tárca az MTI érdeklődésére.

Kiemelték: a robbanás az ankarai magyar nagykövetségtől egy kilométerre történt, a helyszínen második robbantástól tartanak.
A magyar nagykövetség ügyeleti száma 00905336993694.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.