Halálra késeltek egy amerikai turistát Tel-Avivban

Egy ember meghalt és tucatnyian megsebesültek, amikor palesztinok támadtak izraeliekre Jeruzsálemben és Jaffa kikötőjében.

Az eddigi információk alapján egy amerikai turista – akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra – meghalt, tucatnyian megsebesültek Tel-Aviv Jaffa városrészében. Öt sérült állapota súlyos.

A palesztin támadót a hatóságok végül agyonlőtték – írja a BBC, amely megjegyzi, a támadásra a Peres Békeközpont épületéhez közel került sor, ahová kedden Joe Biden amerikai alelnök érkezett látogatóba.

Tel-Aviv Petah Tikva nevű külvárosában egy ultraortodox zsidót támadtak meg, aki végül a saját fegyverével végzett támadójával.  

Jeruzsálemben, a Damaszkuszi kapuhoz közel kedden egy fegyveres nyitott tüzet, megsebesítve több rendőrtisztet. A hajsza során végül lelőtték, belehalt sérüléseibe.

Október óta legalább 28 izraeli állampolgár vesztette életét és több mint 160 palesztinnal végeztek az izraeli hatóságok, akik azt állítják, többségük támadó volt, a többiek összecsapásokban haltak meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.