Halálos vonatbaleset Buenos Airesben

Több mint 500-an sérültek meg az argentin Buenos Airesben történt vonatbalesetben. Az ingázókat szállító szerelvény túl gyorsan érkezett az állomásra, ez okozta a katasztrófát.

Legalább 49-en meghaltak, és több mint 500-an sérültek meg az argentínai Buenos Aires egyik vonatállomásán történt balesetben, írja a BBC.

Sérülteket mentenek ki a Buenos Aires-i állomáson balesetet okozó szerelvény roncsai közül
Rescue workers extract a passenger from a commuter train that crashed into the Once train station at rush hour in Buenos Aires February 22, 2012. Transport Secretary Juan Pablo Schiavi confirmed that 340 people were injured and that passengers were still trapped inside after the train's brakes failed. REUTERS/Enrique Marcarian (ARGENTINA - Tags: DISASTER TRANSPORT)

A tudósítások szerint a mentés lassan halad, még mindig sokan vannak a roncsok között.

A problémát az okozta, hogy a vonat túl gyorsan, húsz km/órás sebességgel érkezett meg az állomásra, és az ütközőnek csapódott. A szerelvény eleje teljesen összeroncsolódott, a mögötte lévő kocsik egymásba torlódtak. Sokan az üvegszilánkok és a vastörmelékek miatt sérültek meg.

Argentínában tavaly szeptemberben már történt egy 11 halálos áldozatot követelő vonatbaleset, amikor egy vonat busszal, majd egy másik vonattal is összeütközött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.