Robbanás Venezuela legnagyobb olajfinomítójában

Legalább 19-en meghaltak és több mint ötvenen megsérültek, amikor robbanás történt a venezuelai Amuay olajfinomítójában.

Az első hírek szerint egy gáztank robbant fel, ami kárt okozott az erőműben és a közelben lévő épületekben is.

Stella Lugo, Falcon állam kormányzója elmondta, a halálos áldozatokon kívül közel ötvenen sérültek meg a robbanásban, őket a helyi kórházakban kezelik. Ugyan a finomító egy része még mindig ég, már sikerült kontrollálniuk a helyzetet, és több robbanás nem várható. - Hugo Chávez elnök utasítására minden tűzoltót és mentőt a helyszínre rendeltünk, hogy azonnal el tudjunk látni minden embert - mondta Lugo.

Először hét halálos áldozatról lehetett tudni, mostanra a halottak száma 19-re, a sérülteké pedig 53-ra emelkedett.

Az Amuayban található létesítmény a világ egyik legnagyobb olajfinomítója, naponta 645 ezer hordót termelnek ki. Elemzők szerint a venezuelai olajfinomítókkal nagyon sok probléma van, többször van áramkimaradás és rengeteg a baleset.

Legalább 19-en meghaltak és több mint ötvenen megsérültek, amikor robbanás történt a venezuelai Amuay olajfinomítójában
Fire is seen after an explosion at Amuay oil refinery in Punto Fijo, in the Peninsula of Paraguana August 25, 2012. A large gas explosion shook Venezuela's biggest refinery, the 645,000-barrels-per-day Amuay facility, killing 19 people before dawn on Saturday, officials said. Officials said the blast was caused by a gas leak and that it had damaged nearby homes along with the refinery complex. REUTERS/Carlos Velasco (VENEZUELA - Tags: DISASTER TPX IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.