Halálos hólavina Afganisztánban

Majdnem negyven ember halt meg egy lavina miatt Badaksanban, Afganisztán északkeleti tartományában. Badaksan Afganisztán egyik legszegényebb tartománya, minden évben elzárja a hó.

Legalább 37 embert ölt meg hétfőn este egy hólavina Badaksanban, Afganisztán északkeleti tartományában. Badaksan Afganisztán egyik legszegényebb és legtávolabb lévő tartománya, minden évben elzárja a hó, ebben az évben körülbelül hatvanan haltak meg a szélsőséges időjárás miatt.

A lavina hétfőn este állítólag a földdel egyenlővé tette a 200 fős falut. Eddig 37 embert találtak holtan, de az áldozatok száma valószínűleg nőni fog, sokakat nem találnak.

A tartományi kormányzó szóvivője elmondta, hogy a kormányzó, Shah Wali Ullah éppen a faluban volt a tragédia idején, őt helikopterrel sikerült kimenekíteni.

Nasir Hemat, a Vörös Félhold elnöke szerint a tartomány néhány részét négyméteres hó borítja. Az országban évente körülbelül fél évig a tartományi központot, Faizabadot és a vidéki területeket összekötő utak járhatatlanná válnak a hó miatt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.