Halálos áldozatokat is követelt az ítéletidő Romániában

Hét halálos áldozatot követeltek a romániai Galac (Galati) megyét csütörtökre virradó éjszaka sújtó áradások. Victor Ponta miniszterelnök válságstábot hívott össze.

Az ország keleti határán fekvő Galac megyében szerdán éjszaka több helyütt négyzetméterenként száz litert meghaladó csapadék esett rendkívül rövid idő alatt. A felhőszakadások következtében megduzzadt patakok tizenhét településen összesen hétszáz házat öntöttek el.

Az ár Cudalbi faluban magával sodort egy nyolcéves kislányt, illetve egy felnőttet is. Utóbbit még keresik. Az áradások ezt a települést sújtották a leginkább: 500 házat öntött el a víz – közölte Petrica Patilea, Galac megye prefektusa. Több száz embert kellett kitelepíteni.

A Galac megyei sürgősségi helyzetek felügyelősége (ISU) szerint ideiglenesen szünetel a vasúti közlekedés a Galac–Barlad útvonalon, mivel a víz elmosta a töltést egy egy kilométeres szakaszon. A közutakon forgalomkorlátozásokat léptettek életbe.

Victor Ponta miniszterelnök központi válságstáb létrehozását rendelte el, Liviu Dragnea közigazgatás ügyekért felelős kormányfő-helyettes és Radu Stroe belügyminiszter irányításával. Tűzoltók, rohamrendőrök és a hadsereg is részt vesz a mentésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.