Halálos zavargások Rióban

Az összetűzések azután törtek ki, hogy a rendőrök végeztek egy kábítószer-kereskedőnek nézett táncossal.
A nagyváros Copacabana negyedében a rendőri erőszak ellen demonstráltak tüntetők, akik egy nyomornegyedben megölt táncos miatt vonultak az utcára. A férfit – egy táncost – sajtóinformációk szerint kábítószer-kereskedőnek nézték a biztonsági erők és halálra verték.

Az eset miatt helyi idő szerint kedden tartott tüntetés összetűzésekbe torkollott. A rendőrök megsebesítettek egy fiatal férfit. A 30 év körüli tüntetőt fejbe lőtték, a kórházba szállítása után meghalt.

Az AFP francia hírügynökség helyi jelentése szerint a demonstrálók égő gumiabroncsokból barikádokat emeltek a turisták körében közkedvelt Copacabana környékén, Pavao-Pavaozinhóban. Két sugárutat is le kellett zárni miattuk.

A rendőrség a hat hét múlva kezdődő labdarúgó világbajnokság közeledtével a korábbinál is keményebben lép fel bűnözőkkel és a kábítószerbandákkal szemben a Rio de Janeiró-i nyomornegyedekben. Az akciókban már több vétlen személy is életét vesztette. Kettő miatt a Rio melletti bádogvárosban, Caramujóban vasárnap az utcákra vonultak és autókat gyújtottak fel a feldühödött helyiek. Brazíliában évente kétezer ember hal bele a rendőri erőszakba.

A világbajnokság június 12-én kezdődik Sao Paulóban. Döntőjét és egy hónappal később, július 13-án a riói Maracana stadionban tartják. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.