Halálos vonatbaleset New York államban

Személyszállító vonat ütközött egy autóval helyi idő szerint kedd este az egyik New York-i elővárosi vonalon, egy vasúti átjárónál. A balesetben a kocsi vezetője és a szerelvény öt utasa vesztette életét, tizenöten pedig megsérültek.

A Metro-North vasútvonal egyik nyolcszáz utast szállító szerelvénye ütközött egy Jeep Cherokee terepjáróval Valhalla közelében, amely 32 kilométerre található New Yorktól.

A balesetet okozó és kiégett terepjáró
A balesetet okozó és kiégett terepjáró
Mike Segar / Reuters

Az ütközés következtében az autót vezető nő és a vonat öt utasa életét vesztette – erősítette meg Andrew Cuomo New York-i kormányzó.

A New York-i Grand Central Terminálról induló vonat Wassaic városába tartott, mikor a katasztrófa történt.

A Metro-North társaság szóvivője szerint a dzsipre ráereszkedett a vasúti sorompó, és megrongálta a tetejét, ezért az autó megállt a síneken. A sofőr kiszállt, hogy felmérje a kárt, majd visszaszállt a kocsiba, hogy elhajtson. Ekkorra azonban már késő volt, a vonat ütközött a gépjárművel, és 120 méteren át tolta maga előtt. Az autó és a vonat első kocsija is kigyulladt az ütközés következtében.

BBC azt írja, hogy egyelőre nem világos, miért a síneken állt meg a dzsip.

Cuomo kormányzó a baleset helyszínén járt, és elmondta, hogy szörnyű látvány tárult a szeme elé. Hozzátette, hogy ha megnézzük a keletkezett károkat, csoda, hogy több ember nem sérült meg.

Az ütközés után az utasok a vonat hátsó részébe menekültek. Az NBC televíziónak nyilatkozó egyik utas elmondta, hogy neki úgy sikerült kijutnia a lángoló vonatból, hogy kitörte az ajtó üvegeit.

A baleset következtében szerdára a teljes vonalon leállították a vasúti közlekedést. A Metro-North a második legforgalmasabb vasút az Egyesült Államokban. Körülbelül 280 ezer utas utazik rajta naponta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.