Halálos áldozatok egy egyiptomi focimeccsen

Az egyiptomi hatóságok felfüggesztették az ország futball-ligájának soron következő meccseit, mivel a vasárnap esti kairói mérkőzés után kitört zavargásokban huszonkét ember vesztette életét.

A legtöbb ember akkor sebesült meg, amikor a rendőrség könnygázt vetett be a Zamalek csapat szurkolói ellen, akik a hatóságokat vádolják az incidens miatt, mivel csak egy beléptetőkaput nyitottak meg számukra. Szemtanúk szerint a kerítés összeomlott, ahogy a tömeg nyomult előre a stadionba.

Az összecsapások miatt elfogatóparancsot adtak ki a Zamalek szurkolói csoportja, a Fehér Lovagok vezetői ellen – írja a BBC.

Legutóbb a 2012-es bajnokságot kellett felfüggeszteni, amikor egy Port Saidban játszott meccsen 74 szurkoló vesztette életét.

A vasárnapi kairói incidensben legalább húsz ember megsebesült, és huszonketten életüket vesztették. Annak ellenére, hogy zavargások törtek ki, a meccset végigjátszották.

Az egyiptomi futball-ultrák szerepet játszottak az egykori egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak 2011-es megbuktatásában. Sokak szerint a Port Saidban történt zavargásokban a rendőrség bosszút állt a Mubarak-ellenes drukkereken. A hatóságok cáfolták ezeket a vádakat.

Az egyiptomi államügyész eljárást indított a vasárnapi zavargások kapcsán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.