Hajtóvadászat a katonát késelő párizsi támadóra

A La Défense nevű negyedben szombat este egy szolgálatban lévő katonát sebesítettek meg a nyakán. Merénylőjét a terrorelhárítás keresi.

Hajtóvadászat indult szombat este Franciaországban annak a férfinek az elfogására aki Párizs egyik üzleti központjában, La Défense-ben késelt meg egy szolgálatban lévő katonát. Cedric Cordier éppen három bajtársával járőrözött a metró és a vonatpályaudvar körül, amikor hátulról rátámadtak, és megszúrták a nyakán. A 23 éves katona sok vért vesztett, de kórházi bejelentések szerint túl fogja élni.

Bár Francois Hollande francia elnök egyelőre elutasította a felvetést, hogy a merényletnek köze lenne a szintén katonát érő véres londoni támadáshoz, Jean Yves Le Drian védelmi miniszter szerint Cordier a hivatása miatt lett áldozat. A szakállas, szemtanúk szerint észak-afrikai merénylő világos lepelbe, dzsellabába burkolva érkezett, amelyet menekülés közben ledobott magáról; a férfit most a francia terrorelhárítás keresi.

Franciaországban jelenleg is emelt szintű biztonsági készültség van érvényben az al-Kaida észak-afrikai szárnyának a fenyegetései miatt, amelyeket Párizs válaszul kapott a Maliban az iszlamista szélsőségesek elleni katonai fellépésre. Ez a készültség az oka annak, hogy Párizsban katonai járőrök vannak az utcákon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.