Hajszálon múlt Ahmadinezsád elnök élete

Robbanás történt egy iráni olajfinomítóban, miközben az épületben tartózkodott Mahmúd Ahmadinezsád. Az iráni elnök látogatásakor történt detonáció miatt egy ember meghalt, 22-en füstmérgezést szenvedtek.

A vizsgálat szerint gázszivárgás okozta a robbanást, az elnöknek nem esett baja. A finomítóból sűrű füst szállt fel, de a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat.

A történtek ellenére az államfő az iráni állami televízió élő adásában mondta el ünnepi beszédét a délnyugat-iráni Ábádánban található olajfinomító új létesítményének felavatásán.

Hírügynökségek szerint az elnök részvétele az avatási ünnepségen jól mutatja, hogy az iszlám köztársaság az utóbbi időben egyre nagyobb fontosságot tulajdonít olajfinomító kapacitásának növelésének, mivel a nyugati hatalmak szankciói megnehezítik az üzemanyag importját.

(hirado.hu)

Ahmadinezsád elnök egy olajfinomítóban 2008-ban
Iranian President Mahmoud Ahmadinejad visits the Natanz nuclear enrichment facility, 350 km (217 miles) south of Tehran, April 8, 2008. Iran has begun installing 6,000 new centrifuges at its uranium enrichment plant, Ahmadinejad said on Tuesday, defying the West which fears Tehran is trying to build nuclear bombs. Picture taken on April 8, 2008. REUTERS/Presidential official website/Handout (IRAN). FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.