Hajnalban támadtak a védelmi miniszter házára

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlen tettesek hétfő hajnalban Martin Stropnický cseh védelmi miniszter prágai házára – adta hírül kedden reggel a novinky.cz prágai internetes portál.

A palackok a teraszra estek, de szerencsére nem mindegyik gyulladt be, ezért a keletkezett tüzet a személyzet gyorsan eloltotta. Senki sem sérült meg, a tárcavezető nem tartózkodott otthon. Az ügyben a katonai rendőrség nyomoz.

Lapunk megkeresésére Jan Pejsek megerősítette ezeket az értesüléseket és közölte, hogy megszigorították a tárcavezető személyes őrzését. – Sajnos, ez a provokáció is igazolja, hogy Csehországban is radikalizálódnak bizonyos szélsőséges csoportok, amelyek az elmúlt hetekben már több fenyegető levelet küldtek a miniszternek. Ezért is indokolt az elővigyázatosság és a szükséges biztonsági intézkedések foganatosítása – nyilatkozta a védelmi tárca szóvivője.

Csehországban az elmúlt év végén Andrej Babis kormányalelnök, gazdasági miniszter lakásának címére érkezett gyanús küldemény, amely halálos mennyiségű mérget tartalmazott. A csomagot Szlovéniában adták fel.

Néhány nappal később Milan Chovanec belügyminiszternek küldtek levélben ciánt tartalmazó port. Mindkét esetben a biztonságiak megsemmisítették az életveszélyes anyagokat. Nemrég Milos Zeman is kapott a Hradzsinban fehér port tartalmazó levelet, amelyről azonban kiderült, hogy porcukor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.