Haitin a kolerajárványnak már több mint 2300 halottja van

A fertőzöttek száma 105 ezerre tehető - közölte az ország egészségügyi minisztériuma. A kór terjedése egyelőre nem mutatja az enyhülés jeleit.

Haitin a kolerajárvány halálos áldozatainak a száma már meghaladja a 2300-at, a fertőzöttek száma pedig 105 ezerre tehető - közölte az ország egészségügyi minisztériuma. A tárca hétfő esti közlése szerint az elmúlt napokban 130-an haltak bele a betegségbe. A járvány kitörése óta 178 ember halt meg a haiti fővárosban, Port-au-Prince-ben, vidéken 748-an estek áldozatul a fertőzésnek. Eddig mintegy 51 ezer ember került kórházba a járvány miatt, és közel 49 ezer szorult járóbeteg-kezelésre. A kór terjedése egyelőre nem mutatja az enyhülés jeleit.

Az adatok szerint a kolera a délen található Grand Anse környékén a legpusztítóbb: itt 391 megbetegedésből 129 végződött halállal. A járvány legutóbb a délkeleti Nippes tartományban jelent meg, onnan eddig 13 halálesetet jelentettek.

Továbbra sem tudni biztosan, hogy az október derekán megjelent kolerajárvány miként kezdődött az országban. Egy francia járványügyi szakember azonban a múlt héten megerősítette a helybéliek gyanúját, hogy a kór a karibi ország középső részén állomásozó nepáli ENSZ-békefenntartók táborában ütötte fel a fejét, majd emberi ürülékkel a folyóba kerülve terjedt el.

Port-au-Prince-ben már talicskával szállítják a koleragyanús eseteket
A Haitian with symptoms of cholera is transported in a wheelbarrow in the slums of Cite-Soleil in Port-au-Prince November 19, 2010. The United Nations-led international response to Haiti's deadly cholera epidemic is "inadequate" and woefully short of funding, aid groups, including the U.N. humanitarian agency, said on Friday. REUTERS/ Eduardo Munoz (HAITI - Tags: HEALTH IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.