Haider okozta saját halálát

Hivatalosan lezárták a Jörg Haider halálát okozó autóbaleset vizsgálatát. Az ügyészség megállapította, hogy a tragikus balesetet az osztrák politikus vezetési hibája okozta.

Hivatalosan lezárták a  Jörg Haider halálát okozó autóbaleset vizsgálatát, az ügyészség  megállapította: a tragikus balesetet Haider vezetési hibája okozta -  állapította meg a klagenfurti ügyészség kedden napvilágra került  jelentése.

Korábban már ismertté vált, hogy a karintiai tartományi elöljáró, a jobboldali-populista Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ)  párt elnöke ittas állapotban, a megengedett sebesség kétszeresével,  óránkénti 142 kilométerrel száguldott tavaly október 11-én  hajnalban, amikor egy előzés után autója letért az úttestről. A  kocsi először egy jelzőtáblának, majd egy betonoszlopnak csapódott,  azután felborult, többször átpördült, végül a kerekein nyugodva  megállt. A politikus vérében 1,8 ezrelék alkoholt találtak, az Ausztriában megengedett mennyiség 3,6-szorosát.

A vizsgálat most azt is megerősítette, hogy Haider járműve, egy  alig három hónapos, hathengeres Volkswagen Phaeton kifogástalan  állapotban volt. Azt, a Haider hívei körében megfogalmazott  felvetést is cáfolta az ügyészség, miszerint szabotázs okozta volna  a karambolt. A boncolási eredmények alapján egy szívinfarktust vagy  más betegséget is kizártak a lehetséges okok közül.

A szélsőséges megnyilvánulásairól hírhedtté vált, ugyanakkor  markáns, a hagyományos politizálással szakító és az egyszerű emberek körében rendkívül népszerű 58 éves Haider nős volt, két felnőtt lány apja.

Haider kocsija a baleset után
Haider kocsija a baleset után
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.