Hackerek törtek be az amerikai szenátus rendszerébe

Egy hackercsoport azt állítja, hogy betört hétfőn az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe.

A Lulz Security nevű kalózcsoport szenátusi fájlokat tartalmazó listát tett fel a világhálóra, bizonyítandó saját állítását. A közzétett dokumentumokban szemlátomást nincsenek érzékeny információk, de arról tanúskodnak, hogy Lulz Security valóban kutakodott a szenátus számítógépes rendszerében - írja a hirado.hu.

Szakértők szerint a dokumentumok hitelesek, és az eset nagyon kínos. A hackerek feltehetően felhasználónevekhez és titkos kódokhoz is hozzáférhettek.

A kötetlenül szerveződő internetes csoport korábban már több hangzatos kalózakciót hajtott végre, így betört a Sony elektronikai nagyvállalat és a Fox tévétársaság honlapjára is.

Az elmúlt két napban több tekintélyes intézményt ért hackertámadásr. Ismertté vált, hogy a közelmúltban feltörték a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét, és - ahogyan tegnap arról hírt adtunk - megbénították a spanyol rendőrség honlapját is. Mindkét kibertámadást a magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport hajtotta végre.

 

Egy hackercsoport azt állítja, hogy betört hétfőn az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe
A journalist checks the U.S. Senate's website in Washington, D.C. June 13, 2011, after it was hacked over the weekend. The U.S. Senate's website was hacked over the weekend, leading to a review of all of its websites, in the latest embarrassing breach of security to hit a major U.S.-based institution. Despite the breach, the Sergeant at Arms Office, which provides security for the Senate, said that the breach had not compromised any individual senator's information. REUTERS/Stelios Varias (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW POLITICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.