Félhetnek a nők, ha rosszul kezeljük a migránshelyzetet! - ezt gondolja a fideszes politikus

A bevándorlási hullám és annak felelőtlen kezelése társadalmi feszültséget szít, a legnagyobb veszélyt a nőkre jelenti, és óriási biztonsági kockázatot rejt - mondta Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament (EP) alelnöke egy keddi konferencián, Budapesten.
A Fiatal Családosok Klubja által rendezett, Migránshelyzet női szemmel című tanácskozáson az EP-alelnök kiemelte: csak felelős döntéseket lehet hozni, amelyeknek a következményeit is vállalni kell.

Ha van egy ország, amely ki meri mondani, hogy meghallgatja az embereket ebben a kérdésben - amire a népszavazás tökéletes eszköz, ha nincs épp választás, mint például Németországban -, annak helye van - közölte Pelczné Gáll Ildikó.
Hangsúlyozta: jogtalan a kényszerbetelepítés, és a népszavazás megfelelő, demokratikus választ adhat a kérdésre. Olyan ügy ez, amely rég túlmutat a pártpolitikai érdekeken, a közös jövőnkről van szó - mutatott rá.

A fideszes politikus kifejtette: nem beszélünk eleget és elég határozottan a nőket érő hatásokról, veszélyforrásokról, amelyek a migránsválság hozományai, pedig felelősséggel tartozunk a családjainkért, a gyermekeinkért, a jövőjükért. Nagy a tét: eddig másfél millióan érkeztek az EU-ba, és ez a szám nem végleges - tette hozzá.
Felidézte: szilveszterkor Kölnben csoportos szexuális támadások történtek, és a rendőrség, a sajtó nem volt annyira segítőkész, mintha el akarták volna tussolni a történteket. Bár 1200 nőt érintettek a történtek egész Németország területén, az EP "nem aggódott nagyon" - közölte.

Pelczné Gáll Ildikó szerint az ide érkezők tudják, hogy itt mások a nők jogai, de ezt nem akarják elfogadni, tudomásul venni, mert az ő kultúrájukban a nők sokkal kevesebbet érnek.

Úgy látja, a regisztrált migránsok nagy része fiatal férfi, amiből torz nemi aránytalanságok keletkeznek, és ez mozgatórugója lesz a további szexuális zaklatásoknak. A megoldást az jelentheti, hogy a törvényeknek mindenkire mindentől függetlenül egyformán kell vonatkozniuk - mondta.

Az EP-alelnök ugyancsak kifogásolta, hogy az unió elfogadja, van olyan része az EU fővárosának és több más európai városnak, ahova nem lehet bemenni, mert ott mások a törvények.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója megnyitó beszédében kifejtette: az elmúlt egy év eseményeinek hatására úgy gondolták, fel kell emelni a hangjukat, mert nem akarnak olyan Európát, ahol mindennaposak a terrortámadások, nem akarnak rettegni, félteni a gyermekeiket, aggódni a biztonságért.

Mint mondta, a népszavazással kapcsolatban akciósorozatot hirdettek, a múlt héten üzenőfalat állítottak fel, és ezen azokról az alapvető értékekről kérdezték az embereket, amelyeket fontosnak tartanak Európában és Magyarországon, amelyeket nem akarnak elveszíteni, hanem szeretnének megőrizni a gyermekeik és unokáik számára. Jövő péntekre pedig közös sétát szerveznek a családok szabadságáért - közölte.

Király Nóra kiemelte: sokan támadják őket azzal, hogy érzéketlenek, szívtelenek, de ez nem igaz, sajnálják az illegális bevándorlókat, hiszen ők áldozatok, mert háború dúl a hazájukban, és mert hittek a brüsszeli politikusok felelőtlen ígéreteinek. Viszont nem megoldás, ha Európába özönlenek, a megoldás helyben van - vélekedett.

Hozzátette: nem pártpolitikai ügyről van szó, hanem nemzeti ügyről, gyermekeink, családunk jövőjéről, ezért mindenkit arra biztatnak, hogy vegyen részt és szavazzon nemmel a referendumon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.