Gyorsított eljárásban vádolják meg a szlovák szélsőségeseket

Különböző törvénysértések miatt több mint száz szélsőségest állítottak elő a szombat délutáni menekült-és iszlámellenes pozsonyi demonstráció résztvevői közül. Köztük 41 cseh állampolgárt. Kihallgatásuk és a bizonyító eljárás minden bizonnyal csak éjjel fejeződik be - tájékoztatta lapunkat vasárnap kora este az illetékes rendőrségi szóvivő.

Tatiana Kurucová elmondta, hogy a Galántai járásból érkezett B.Timeát és a kassai K.Stefant hivatalos személy elleni erőszak miatt már megvádolták, és gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Huszonegy személy ellen szintén bűnvádi eljárást indítottak, akik garázdaságokat követtek el. Rendőrautókat rongáltak meg, bántalmazták a városi kerékpárverseny egyik brazil résztvevőjét, valamint a nézőket is.

Ugyancsak bíróság elé állítják a pozsony főpályaudvar előtti incidens főkolomposait. Ők vulgáris szavakkal illették és utcakövekkel dobálták meg a taxiból kiszálló, kisgyermekes szaud-arábiai családot. A rendőrség gyors beavatkozásának köszönhetően nem sérültek meg.

A szóvivő közölte azt is, hogy az előállítottak közül többen a pozsonyi Slovan, a nagyszombati Spartak, valamint a brnói és az ostravai labdarúgócsapat ultrái.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.