Gyilkossággal vádolják a volt belügyminisztert Peruban

Daniel Urresti volt perui belügyminisztert azzal vádolják, hogy bérgyilkost fogadott és megöletett egy újságírót 1988 novemberében.

Hugo Bustios a '80-as évek végén arról készült cikket írni, hogyan sérülnek az emberi jogok a perui felföldeken, a Fényes Ösvény perui kommunista gerillaszervezet és a hadsereg összecsapásai következtében, ám az írás sohasem jelent meg. Bustiost, a Caretas magazin újságíróját 1988 novemberében ölték meg. 

A gyilkosságért két korábbi katonát elítéltek, egyikük pedig azt állítja, hogy Urresti megbízásából végeztek Bustios-szal - írja a BBC.

Daniel Urresti, egykori tábornok és belügyminiszter ártatlannak vallja magát, és a vádakat "politikailag motiváltnak" minősítette.

Ollanta Humala perui elnök, volt katonatiszt megjegyezte, hogy kevesebb, mint egy héttel azután láttak napvilágot az Urresti ellen felhozott vádak, miután a volt belügyminiszter csatlakozott a kormányzó Nacionalista Párthoz. Urresti nagy népszerűségnek örvendő politikus, múlt hónapban mondott le, és szeretett volna indulni a 2016-os elnökválasztáson.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.