Gyilkosságért életfogytiglant kapott a sztársportoló

A New England Patriots korábbi játékosát gyilkosság vádjában találták bűnösnek, élete végéig börtönben marad, és nem szabadulhat még feltételesen sem. Ráadásul újabb per vár még rá, elsőrendű vádlott egy 2012-es kettős gyilkossági ügyben is.

A most 25 éves Aaron Hernandezt 2013 nyarán tartóztatták le régi barátja, Odin Lloyd meggyilkolásáért. Lloyd nemcsak ismerőse volt a focistának, hanem a drogdílere és jövendőbeli sógora is. A férfit gyakorlatilag kivégezték, közvetlen közelről ölték meg, hat lövéssel.

A tárgyalás idén januárban kezdődött, a vád több mint 130 tanút sorakoztatott fel, míg a védelem mindössze egy nap alatt végzett a tanúival. Az ügyészek rideg, számító és brutális embernek ábrázolták Hernandezt. A gyilkosság indítéka a mai napig nem világos, a vád szerint Lloyd valami olyat tett vagy mondott, amivel megsértette és feldühítette Hernandezt – írja a CNN.

Az egykori sportoló az ellene felhozott összes vádpontban ártatlannak vallotta magát, ám az esküdtszék ezt nem így gondolta, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A volt sportoló tettéért más államban akár halálbüntetést kaphatott volna, de szerencséjére Massachusetts államban 1984-ben eltörölték a legsúlyosabb büntetést. Gyilkosság mellett több más vádpont volt Hernandez ellen, Susan Garsch bírónő egy évre ítélte engedély nélküli lőfegyver és lőszer birtoklásáért.

Hernandez jóformán pókerarccal fogadta az ítélethirdetést, bár később némán megrázta a fejét. „Tévedtek. Nem én vagyok a gyilkos” – mondta állítólag később, amikor átszállították az állami börtönbe.

Az ítélethozatalra hét napon át, több mint 35 órai tanácskozás után került sor.

A meggyilkolt férfi anyja a tárgyaláson elmondta, megbocsátott Hernandeznek, és a szívében nincsen iránta harag.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.