Gyerekeket vizeltek le a neonácik egy berlini vonaton

Rasszista támadás ért egy anyát és két gyermekét az egyik berlini vonaton. Két férfi náci jelmondatokat skandált a család felé, majd egyikük levizelte őket.

Neonácik sértegettek egy délkelet-európai családot az egyik berlini vonaton. Szemtanúk szerint a harminckét és harminchét éves férfi „Heil Hitler"-t és más náci jelszavakat skandált egy anya és két gyermeket felé, majd náci tisztelgésre emelték karjukat.

A két férfi menedékkérőnek nézte az öt és tizenöt éves gyereket, és azt mondták nekik: „Mi egy felsőbbrendű faj vagyunk" – hozzátéve – „ti nem vagytok árják" – számol be az incidensről a Local.

Az egyik férfi ezután levizelte a gyerekeket. A szemtanúk elszörnyedve követték az eseményeket, majd hívták a rendőrséget. A tisztek azonnal letartóztatták a két férfit, míg az anya és gyerekei tovább utaztak.

A hatósági vizsgálatok során kiderült, a két férfi részeg volt, amikor a családra támadt. A rendőrség a rasszista megnyilvánulások és testi sértés miatt eljárást indított a neonácik ellen, akik már korábban is ismertek voltak a hatóságok számára egyéb erőszakos, szélsőjobboldali megnyilvánulásaik miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.