Gyerekeket rabolt az Iszlám Állam

Több tucat keresztényt, köztük számos gyereket rabolt el Szíriában az Iszlám Állam (IS) – állítja egy szíriai emberi jogi szervezet.

A kegyetlenségükről elhíresült dzsihadisták hajnalban özönlöttek el két szíriai várost, ahonnan a londoni székhelyű szíriai emberi jogi szervezet szerint több tucat embert magukkal vittek. Az eset azért is aggasztó, mert a szervezet értesülései szerint a foglyok között gyerekek is vannak – írja a Sky News.

A túlélők elmondása alapján mintegy 70-100 keresztényt ejtettek túszul a szunnita szélsőségesek az ország északkeleti részén, amelyet részben az IS, részben pedig a kurd erők irányítanak. Az iraki és török határ közelében lévő terület az elmúlt napokban heves harcok színhelye volt, ám a kurdok kitartása ellenére az IS állítólag hét falut leigázott.

Az Irak és Szíria területén kalifátust kikiáltó Iszlám Állam a napokban már sokkolta a közvéleményt: vasárnap egy olyan videót tett közzé az interneten, amelyen ketrecbe zárt kurd katonákat hurcoltak végig az észak-iraki Kirkukban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.