Gyerekeket nyelt el a tenger

A Görögországhoz tartozó Szamosz szigeténél borult a tengerbe egy menekültekkel teli hajó. A parti őrségnek és a Frontexnek sikerült 10 embert kimenteni a vízből, s nagy erőkkel keresnek további 11 menekültet, akik eltűntek. Öt túlélőt egy darab fába kapaszkodva találtak meg. Sokkos állapotban voltak, nem tudták megmondani, mi történt pontosan. Egyelőre azt sem tudni, milyen nemzetiségűek. A BBC úgy tudja, az áldozatok között több gyerek is van.

Csütörtökön az olasz parti őrség is akcióba lendült, összesen 290 embert mentettek ki, és hat holttestet emeltek ki a vízből – írja a Guardian. Ezt megelőzően szerdán is volt egy menekültkatasztrófa, akkor Kosz szigeténél heten vesztették életüket.

S miközben rengetegen teszik kockára az életüket nap mint nap, a holland munkáspárti vezető, Diederik Samsom olyan javaslattal állt elő, mely szerint Hollandia kompokkal vinné vissza a menekülteket Törökországba. Csütörtökön Svédország is bejelentette, hogy akár 80 ezer migránstól is megtagadhatják a menekültstátuszt, és kitoloncolhatják őket. Anders Ygeman belügyminiszter közölte, chartergépekkel szállítanák el az embereket.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.