Gyanús csomag miatt evakuálnak Oslóban

A norvég fővárosban a központi pályaudvar egy részét ürítették ki. A gyanús csomagot vizsgálják.

Olav Nordli, a norvég vasúttársaság szóvivője szerint a magára hagyott bőröndöt az oslói repülőtér felé indított járatok terminálján találták. A rendőrség lezárta a 19-es vágány körüli területet, a csomagot vizsgálják - írta jelentésében az AP amerikai hírügynökség. A környékről evakuálták az embereket, vonatok és buszok sem közlekedhetnek ott.

Egy rendőr őrködik a norvég főváros, Oslo főpályaudvaránál
Police seal off an entrance to Oslo's main railway station, Oslo S, early July 27, 2011. Parts of Oslo's central train station were evacuated early on Wednesday after a suspicious suitcase was discovered, and police were investigating, Norwegian news agency NTB said. REUTERS/Ole-Tommy Pedersen/Scanpix (NORWAY - Tags: SOCIETY TRANSPORT) NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

A TV2 televíziócsatorna szerint a pályaudvarra robbanószer detektálására képes kutyákat vittek. A jelentésből kiderül, hogy a gyanús csomagot egy 25 és 30 év közötti, fekete ruhás, fehér sapkát viselő hagyta ott.

A norvég fővárosban meglehetősen feszült a légkör, miután egy pénteki kettős merénylet 76 ember életét követelte: a tömeggyilkos Anders Behring Breivik először nyolc áldozatot szedett az oslói kormányzati épületeknél felrobbantott autóbombával, majd rendőrnek öltözve Utoya szigetén, a kormányzó Munkáspárt ifjúsági táborában kezdett lőfegyveres vérengzésbe. Ez utóbbi helyszínen 68 ember halt meg. Breivik – aki azonnal megadta magát a kivezényelt kommandósoknak – elismeri, hogy ő volt a támadó, de ártatlannak vallja magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.