Gyanús csomag okozott riadalmat Brüsszelben

Egy gyanús magánküldemény okozott kisebb riadalmat az Európai Parlamentben (EP) szerda délelőtt.

Két épületszárnyat, a garázst és a főbejárathoz vezető utat rövid időre lezárták, miután az EP postaszolgálata egy kétes külsejű küldeményt fedezett föl a beérkezett levelek között. A parlament vezetősége azonnal értesítette a rendőrséget, amely kiszállt a helyszínre, a gyanús csomagot elvitte és egy biztonságos helyen megsemmisítette.

Jaume Duch Guillot, a parlament szóvivője a Népszabadságnak elmondta: a postaszolgálat minden beérkezett levelet és csomagot rutinszerűen átvilágít. A napi ellenőrzés során figyeltek fel a gyanús borítékra. Az EP vezetősége azonnal értesítette a rendőrséget, és meghozta a szükséges biztonsági intézkedéseket. Mivel a parlamenti képviselők ezen a héten a választókörzeteikben dolgoznak, az épületben az átlagosnál jóval kevesebben tartózkodtak. Az általunk megkérdezettek többsége nem is észlelte az esetet.

Az EP vezetősége e-mailben értesítette a dolgozókat az incidensről. A lapunkhoz eljuttatott üzenet felhívja a figyelmet arra, hogy érvényben van az a 2013-as döntés, amelynek értelmében a parlament alkalmazottai magánleveleiket és küldeményeiket nem irányíthatják a munkahelyi címükre. Ha mégis megteszik, az EP postaszolgálata visszaküldi a feladónak.

Lapunk meg nem erősített információi szerint a borítékban egy elektromos készülék volt, amelyet egy alkalmazott postán rendelt meg az európai parlamenti címére. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.