Gumilövedékkkel oszlatják a tömeges taxissztrájkot Johannesburgban

Gumilövedékek bevetésével próbálta meg feloszlatni a dél-afrikai hatóságok kedden a johannesburgi taxisok tömeges sztrájkját, amely miatt sok ezer ingázó került szorult helyzetbe az ország gazdasági központjának számító városban.

A város tömegközlekedésének alapját adó iránytaxik sofőrjei azért szüntették be a munkát, mert a város vezetése tendert  hirdetett egy új autóbusz-közlekedési vállalat létrehozására az  országban 2010-ben megrendezésre kerülő labdarúgó-világbajnokság  előtt, és ez nagy konkurenciát jelentene az igen népszerű kisbuszok sofőrjei számára.

A sztrájkoló iránytaxisok járműveikkel eltorlaszolták Johannesburg főútvonalait. Többen közülük botokkal és téglákkal voltak felfegyverkezve. A biztonsági  erők nagy erőkkel vonultak ki az utcákra, és gumilövedékekkel  próbálták feloszlatni a távozni nem hajlandó taxisok blokádját.

A dél-afrikai rádió arról számolt be, hogy Soweto városrészben  lövöldözés is történt, amelyben egy taxisofőr megsebesült. Rendőrségi források szerint ingázók egy csoportjára is rálőttek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.