Gumilövedékkel ölték meg a futballszurkolót

Kitiltották a vendégcsapatok szurkolóit az összes argentin futballmeccsről, miután egy szurkoló hétfőn életét vesztette Buenos Airesben, az első osztályban játszó Lanus és az Estudiantes meccsén.

A verekedés a stadionon kívül tört ki, de a Lanus-drukkerek tömegével hagyták el a székeiket, hogy csatlakozzanak társaihoz. A rendőrök megpróbálták megfékezni az erőszakot, gumilövedékeket is bevetették, Az egyik miatt egy szurkoló életét vesztette, egy másik súlyosan megsebesült, a meccset félbeszakították. A Lanus vezetősége elítélte a rendőri brutalitást.

A kormány és az argentin futballszövetség azonban továbbment, és minden – területi, megyei és regionális – meccsről kitiltotta a vendégszurkolókat. Argentínában 2000 óta 70 futballszurkoló vesztette életét: a hazai és a vendégcsapat futballhuligánjainak összecsapása itt már a 20. század eleje óta „hagyomány”, olykor már a meccsek előtt, de főleg utána.

Ricardo Casal, Buenos Aires tartomány belbiztonsági minisztere a brutális rendőri fellépéssel kapcsolatban később arról beszélt, hogyy sporteseményeken ezentúl nem használnak a rendőrök gumilövedéket, és nem fognak nagy erőkkel kivonulni a stadionokhoz, inkább maradnak a „normális” negyedekben, igyekeznek fenntartani a rendet. A tilalom addig marad érvényben, amíg a futballszövetség meg nem fékezi az erőszakot – tette hozzá. A bajnokságból még két forduló van hátra, azt egyelőre nem tudni, hogy a következő évadra is kiterjed-e a tilalom.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.