Gulyás megpróbálta kioktatni a leendő amerikai nagykövetet

Gulyás Gergely fideszes képviselő a Magyar Nemzetben éles kritikával illette Colleen Bradley Bell leendő amerikai nagykövet asszonyt.

Gulyás Gergely fideszes képviselő, az Amerikai–Magyar Parlamenti Baráti Tagozat tagja a magyar közvélemény felháborodását közvetítette a kijelölt budapesti amerikai nagykövet asszonynak írt levelében – írja az MNO.

Gulyás szerint „Magyarországon komoly és jogos felháborodást keltett, hogy ön, aki az elkövetkező években az Egyesült Államokat kívánja képviselni Magyarországon, szenátusi meghallgatásán […] fontos kérdésekben olyan pártpolitikai álláspontot képviselt, mely a nagyköveti feladatok eredményes ellátását a világon mindenütt megnehezítené, de különösképpen Magyarországon, ahol a jobbközép kormánnyal szemben alkalmazott kettős mérce egyre erősödő ellenérzéseket vált ki”. Gulyás Gergely végül a szenátusi meghallgatásra utalva bizakodását is kifejezi Colleen Bellnek, miszerint „egy magyar mondás szerint a rossz főpróba a jó előadás biztosítéka”.

A Magyar Nemzetben olvasható üzenet előzménye, hogy Colleen Bradley Bell múlt pénteken, szenátusi meghallgatásakor aggodalmát fejezte ki a magyarországi demokrácia helyzete miatt.

A fideszes képviselő azt is kijelentette: a jelenlegi információk alapján valószínűsíthető, hogy magyar politikai és gazdasági vezetőket is lehallgatott az NSA. Szavai szerint a magyar politikai elit egységes abban, hogy több százezer esetben a magánszférához való jogot sérthette ez a lehallgatás. Céljuk, hogy tisztázódjon: egy ilyen jellegű, tömeges emberijog-sértés nem fog megismétlődni – szögezte le Gulyás Gergely a lehallgatási botrány magyarországi szálainak, valamint a külföldi befolyásszerzési törekvéseknek feltárására létrejött országgyűlési vizsgálóbizottság első ülését követően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.