Guardian: Orbán szembeszáll az uniós joggal

A jobboldali nacionalista Orbán Viktor azzal fenyeget, hogy szembeszáll az európai uniós joggal, és munkatáborokat hoz létre az illegális bevándorlóknak, valamint újra bevezetné a halálbüntetést Magyarországon – írja a kormányfő legutóbbi ötleteiről a Guardian.

A brit lap megjegyzi, hogy a magyar miniszterelnök megerősíti rossz hírnevét az Európai Unióban, amikor a bevándorlókat a terroristákkal teszi egyenlővé, és azt mondja, hogy ők veszik el a munkahelyeket a magyaroktól. A Guardian hozzáteszi, hogy Orbán Viktor ezért munkatáborok létrehozását ajánlja, melyekben az illegális bevándorlók dolgozhatnának.

A cikk azt is megemlíti, hogy a magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnököt másolta, amikor a halálbüntetés visszaállításáról beszélt a kaposvári trafikoslány meggyilkolása kapcsán.

A Fidesz az Európai Parlamentben egy frakcióban ül a német kereszténydemokratákkal és más mainstream jobbközép pártokkal. A Guardian értesülései szerint szerdán felmerült, hogy a miniszterelnök kijelentései miatt a pártot kizárják a képviselőcsoportból. A lap ugyanakkor nem említett konkrétumokat azzal kapcsolatban, hogy ezt ki(k) és milyen fórumon vethették fel.

A lap beszámol arról is, hogy a nyugat-európai multikulturalizmus és bevándorlás rendíthetetlen kritikusa nemzeti konzultációt is indított, hogy népétől is támogatás nyerjen kemény bevándorlás-ellenes politikájához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.