Grúz bérgyilkost tartóztattak le Prágában

Letartóztatták a prágai Václav Havel Repülőtéren azt a harminchat esztendős grúz férfit, aki gyilkosságot akart elkövetni Csehországban – közölte csütörtök este a www.novinky.cz internetes portál.
Érdeklődésünkre a cseh idegenrendészet szóvivője a hírt megerősítette. Elmondta, hogy a súlyos bűncselekmények miatt Tbilisziben és Moszkvában többszörösen büntetett férfi Kijevből érkezett, hamis orosz útlevéllel. A tervezett gyilkosságot követően Lisszabonba akart távozni. Több titkosszolgálat együttműködésének eredményeként fogták el.

Különös ismertető jele a két térdén levő tetoválás – tájékoztatott Katerina Rendlová. Aki további kérdéseinkre csupán annyit válaszolt, hogy a rendőrök nagy mennyiségű, az egyik táskájába varrt dollárt és eurót foglaltak le, továbbá különböző műszaki eszközöket, amelyek emberek és járművek titkos követésére alkalmasak.

Azt a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy a bűnözőt kik bujtották fel, kit akart megölni és honnan szerzett volna fegyvert. Hozzátette azonban, hogy az illetőt minden bizonnyal kiadják Grúziának, ahol elfogatóparancs van érvényben ellene.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.