Gázai célpontokat bombázott az izraeli légierő

Több gázai célpont - többek között két fegyverraktár és egy rakétakilövő-állás - ellen intézett támadásokat hétfő hajnalban az izraeli légierő, válaszul az övezetből kilőtt rakétákra - jelentették be az izraeli hadsereg szóvivői.

Sérültekről nem érkezett jelentés.

Előzőleg még az éjjel az izraeli válaszcsapástól tartva a Hamász áttelepítette főhadiszállását az övezetben. Az izraeli rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint az éjjel hat rakétát lőttek Dél-Izraelre, de ezek nem okoztak károkat. Kettőt a Vaskupola légvédelmi rendszer a levegőben megsemmisített, négy pedig lakatlan területen ért földet. Válaszul az izraeli védelmi miniszter elrendelte az övezet áruszállítását lebonyolító Kerem Salom nevű átkelőhely lezárását.

Az izraeli hadsereg közleménye elfogadhatatlannak nevezett minden rakétatámadást Izrael civil lakossága ellen. A Hamász a felelős minden Gázai-övezetből induló terrorakcióért. Az izraeli hadsereg eltökélt szándéka, hogy megvédi Izraelt, és ennek megfelelően cselekszik - állt közleményben. 

Avigdor Liberman, a kneszet külügyi és biztonsági bizottságának keményvonalas elnöke a közszolgálati rádiónak az éjszakai rakétatámadások után hangoztatta: szükség lesz arra, hogy komolyan megfontolják a Gázai-övezet újbóli elfoglalását. Liberman szerint a Hamásznak egyáltalán nem áll szándékában megbékélni a zsidók jelenlétével Izrael földjén, ezért "vissza kell térni az övezetbe és alapos tisztítást kell végrehajtani" - mondta.

A novemberi izraeli hadművelet óta ez volt a legjelentősebb rakétatűz a szomszédos dél-izraeli területek ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.