Füsttel, vízzel a diákokkal szemben

Vízágyú, könnygáz és a rendőrséggel való összecsapások kísérték azt az országos diáktüntetást Chilében, amelyen a tiltakozók a társadalmilag érzéketlen oktatási rendszer megreformálását követelték. A zavargások alatt 109 embert vettek őrizetbe. Nyolc rendfenntartó megsérült, egyikük súlyosan, miután őt az összecsapásban savas anyag érte.

A szervezők szerint országosan negyedmillióan vonultak fel. A hatóság csak a fővárosban 80 ezerre – a szervezők 150 ezerre – becsülték a felvonulók számát. Bár a diákok már két éve tüntetnek az oktatási rendszer szegényeket lemorzsoló, gazdagokat előnyben részesítő rendszere ellen, az elmúlt húsz évben ez volt a legnagyobb demonstráció Santiagóban.

A BBC szerint a felvonulás csaknem a végéig békésen zajlott, ám ekkor a tüntetők épületeket dobáltak meg és az utcai jelzőlámpákat rongálták meg.

 

A student protester prepares to throw a bottle with paint at riot police officers during a rally in which demonstrators demanded that the government make changes to the public state education system, in Santiago April 11, 2013. Chilean students and t
A student protester prepares to throw a bottle with paint at riot police officers during a rally in which demonstrators demanded that the government make changes to the public state education system, in Santiago April 11, 2013. Chilean students and their supporters took back to the streets in a massive demonstration in demands of free and quality education for all. Thousands of people, led by both secondary and university student organizations, marched through downtown streets in the capital city as they continue to demand an educational overhaul in the latest student demonstration since the movement began in 2011. REUTERS/Ivan Alvarado (CHILE - Tags: POLITICS EDUCATION CIVIL UNREST) - RTXYHYJ
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.