Fujimori kórházba került

A börtönből csütörtökön kórházba került Alberto Fujimori volt perui államfő. A politikusnak idén januárban műtötték meg negyedszer a nyelvét.

A börtönből csütörtökön kórházba került Alberto Fujimori volt perui államfő. A 71 éves egykori politikus várhatóan legalább három napot tölt kórházban. Fujimorinak idén januárban műtötték meg negyedszer a nyelvét.

A volt politikust két éve 25 évi szabadságvesztésre ítélték azért, mert elnöksége idején utasítást adott a biztonsági szolgálatoknak emberek elrablására, illetve meggyilkolására. Fujimori 1990 és 2000 között állt a dél-amerikai ország élén, több bűncselekmény miatt is tölti börtönbüntetését, korrupcióban és illegális lehallgatások engedélyezésében is bűnösnek találták.

A perui törvények szerint az egyes perekben kiszabott büntetések nem adódnak össze, az elítéltnek a leghosszabb büntetését kell letöltenie; ez Fujimori esetében 25 év.

A politikus lánya, Keiko Fujimori indult az idei elnökválasztáson, amelynek kampányában apjának, a volt államfőnek szabadon engedése központi kérdésként szerepelt. A választások győztese, Ollanta Humala utalt arra, hogy egészségügyi okok miatt esetleg kegyelemben részesíti az idősebb Fujimorit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.