Franciaország kiáll a homoszexuális vatikáni jelölt mellett

A francia kormány szerdán jelezte, kitart választása mellett, és továbbra is nyíltan meleg diplomatáját jelöli a vatikáni nagyköveti posztra, annak ellenére, hogy a Szentszék már lassan három hónapja halogatja a meghallgatást.

„Franciaország kiválasztotta vatikáni nagykövetét. Ez a választás Laurent Stefaninire esett, és ez marad is a francia javaslat" – mondta szerdán Stephane Le Foll francia kormányszóvivő.

Stefanini január óta vár a Vatikán válaszára. A diplomata Francois Hollande elnök protokollfőnöke és közeli bizalmasa, aki nyíltan vállalja homoszexualitását. A Vatikán nem volt hajlandó nyilatkozni arról – írja a thelocal.it –, hogy miért nem jeleznek vissza Franciaországnak a diplomata kinevezésével kapcsolatban, ezért valószínű, hogy a kinevezését elutasítják. Normális esetben ugyanis egy új nagykövet mandátumát másfél hónap alatt fogadja el a Szentszék. Stefaninit három hónapja várakoztatják.

A Le Journal du Dimanche vatikáni bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy az elutasításról – és arról, hogy válaszra se méltatják a diplomatát – maga Ferenc pápa döntött. A francia média szerint a Szentszék a homoszexualitása miatt utasíthatta el a diplomata kinevezését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.