Francia idegsebészt hívtak Kim Dzsong Ilhez

Francia sebész utazott Észak-Koreába, hogy kezelje Kim Dzsong Il államfõt, amire annak legidõsebb fia kérte fel - erõsítette meg hétfõn az értesülést egy japán tévéállomás.


A "Kedves Vezetõ" egészségi állapotával kapcsolatban számtalan találgatás látott napvilágot azt követõen, hogy nem jelent  meg Phenjanban a szeptember 9-i nagy díszszemlén, amelyen az  észak-koreai kommunista rendszer fennállásának 60. évfordulóját  ünnepelték.


A dél-koreai hatóságok szerint Kim Dzsong Ilt megoperálták, de  felépülõben van, és még mindig kezében összpontosul a hatalom.


A japán Fuji tévé hétfõn egy férfirõl közölt felvételeket,  amelyeket a múlt héten készítettek Párizsban. A rajta szereplõ  személy Kim Dzsong Nam, az észak-koreai vezér legidõsebb fia. A  tájékoztatás szerint egy párizsi kórházban egy idegsebésszel  találkozott, aki késõbb Phenjanba utazott észak-koreai kísérettel.


A Fuji a párizsi Charles de Gaulle repülõtéren készült képeket  mutatott a francia sebészrõl, akinek nevét azonban nem közölte, s  arcát is kitakarták.


Egy újságíró úti céljáról kérdezte az orvost, aki azt mondta,  hogy a kínai fõvárosba utazik. Az Észak-Koreába utazók általában Peking érintésével jutnak el Phenjanba.

(MTI/AFP)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.