Fotóval és videóval bizonygatják, hogy Putyin jól van

Fotóval és videóval igyekszik cáfolni az orosz elnök betegségéről szóló híreket a Kreml.

Sajtószolgálata az államfő honlapján tett közzé fényképeket arról, ahogyan Vlagyimir Puytin a legfelsőbb bíróság elnökével tárgyal. Vjacseszlav Lebegyev a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő elnöki rezidencián kereste fel az államfőt. Az erről szóló jelentés pénteken, moszkvai idő szerint fél egykor jelent meg, és az NTV tévécsatorna videofelvételt is közzétett a találkozóról.

Vlagyimir Putyin a legfelsőbb bíróság elnökével
Vlagyimir Putyin a legfelsőbb bíróság elnökével
kremlin.ru

Putyin betegségéről azután terjedtek el újabb híresztelések, hogy lemondták a március 12-13-ára tervezett kazahsztáni látogatását. Moszkvában nem indokolták a döntést, asztanai forrásokból viszont a Reuters úgy értesült, hogy az orosz elnök gyengélkedik. A moszkvai sajtó ekkor figyelni kezdte az elnök szerepléseit, és arra a megállapításra jutott, hogy legutóbb március ötödikén, Matteo Renzi olasz kormányfő moszkvai látogatásakor jelent meg a nyilvánosság előtt.

Szóvivője, Dmitrij Peszkov viszont többször is tagadta az elnök betegségről szóló híreket, mondván, Putyin jól van, napirendjén azonban nem mindig nyilvános találkozók szerepelnek. Kézfogása olyan erős, hogy szinte összetöri a másik csontját – hangoztatta a szóvivő, aki elmondta: az asztanai vizitet a jövő hét második felében tartják meg.

Pénteken mindenesetre az elnöki honlapon már Putyin hétfői programját is közzétették: Szentpétervárra látogat, ahol Almazbek Atambajev kirgiz elnökkel találkozik.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.