Fórumot kínált egy orosz lap Obamának

Az Izvesztyija befolyásos kormánypárti orosz lap felajánlotta az amerikai elnöknek, hogy írjon Szíriáról cikket az újságban, miután az orosz elnök a The New York Times-ban fejtette ki véleményét a témáról.

Az Izvesztyija befolyásos kormánypárti orosz lap felajánlotta az amerikai elnöknek, hogy írjon Szíriáról cikket az újságban, miután az orosz elnök a The New York Times-ban fejtette ki véleményét a témáról, és ezzel vitát váltott ki az Egyesült Államokban.

Alekszandr Maljutyin, az Izvesztyija főszerkesztője augusztusban exkluzív interjút készített Bassár el-Aszad szíriai államfővel, s most az amerikai külügyminisztériumhoz fordult Barack Obamának szóló javaslatával - közölte az orosz sajtó.

A The New York Times-nak csütörtökön mentegetőznie kellett, mert megjelentette Vlagyimir Putyin cikkét, amelyben óva intette Washingtont az erő alkalmazásától Szíriával szemben. Putyin a szöveget egy csípős megjegyzéssel fejezte be arról, hogy az amerikaiak "kivételesnek tartják magukat". A megjegyzést vitát és tiltakozást váltott ki.

Obama még nem válaszolt az Izvesztyija ajánlatára, de John McCain republikánus szenátor helyi idő szerint pénteken bejelentette, hogy cikket fog írni a Pravdának. McCain a szenátus egyik vezető külpolitikai szakértője, és a külügyi bizottság tagjaként arra szavazott, hogy a kongresszus adjon felhatalmazást az elnöknek arra, hogy bevesse az amerikai fegyveres erőket Szíria ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.