Ford helyett Ford

Torontóban egészségügyi okokból nem indul újra a botrány szaggatta polgármester, helyét bátyja veszi át.

Egészségügyi okokból nem indul újra Toronto polgármesteri posztjáért Rob Ford. A súlyos botrányokkal övezett, a többi között alkohol- és kábítószer-függőséggel küzdő politikus hasában daganatot találtak. Egyelőre nem tudni, hogy rosszindulatú daganatról van-e szó, de Ford hosszabb kórházi kezelésre szorul.

– Akik ismernek, tudják, hogy kemény fickó vagyok, és nem adom fel könnyen. Most azonban életem legfontosabb küzdelmével kell szembenéznem. Szeretném, ha Toronto polgárai tudnák, hogy ezt a harcot is meg fogom nyerni – mondta Ford, bejelentve: eláll a jelöltségtől az október végén esedékes polgármester-választáson. Ezt a döntését családja és orvosai tanácsára hozta meg – jelentette a CNN.

A sorozatos botrányai ellenére népszerű, Kanadában és az Egyesült Államokban azonban gyakran a köznevetség tárgyává vált Ford június végén tért vissza kábítószerelvonó-kúrából.

Torontónak a jövőben Ford lehet a polgármestere, mert 45 éves Rob helyett bátyja, a 49 éves Doug indul a vonzáskörzetével együtt több mint ötmillió lakosú ontariói nagyváros elöljárói posztjáért.
  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.