Folytatják a mentést Indiában

Még mindig folyik a mentés annál a földcsuszamlás sújtotta falunál, India nyugati részén, ahol a legfrissebb adatok szerint legkevesebb 24 ember lelte halálát az összedőlt épületek romjai között.
Szerdán egy falu 70 házát sodorta el a sárlavina Mahárástra szövetségi állam Putne körzetében, a romok alatt becslések szerint több mint 150 ember lehet még - közölték a hatóságok.

A földcsuszamlást heves esők idézték elő, amelyek még mindig tartanak, és hátráltatják a mentést. Mintegy 400 katasztrófamentő munkáját segítik rendőrök és egészségügyiek a térségben, ahová száz mentőautót vezényeltek - írja a hirado.hu.

A környékbeli települések lakosai is besegítenek, helyenként puszta kézzel takarítják el a nagy köveket és a kidöntött fák ágait. A csütörtökre virradó éjszaka hét sérültet sikerült kimenteni, őket kórházba szállították.

Szakértők elmondták, hogy a település környékén jelentős mértékű volt a fakivágás, ami nagymértékben hozzájárult a mostani szerencsétlenséghez. A földcsuszamlások gyakoriak a térségben a júniustól szeptemberig tartó monszun idején.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.