Fogadjon, mikor dől be az euró!

Az angolok viccet csinálnak a bajból is: a brit bukmékerek oldalain már nagyban megy a fogadás, vajon mikor dől be teljesen az euró és melyik lesz az első ország, aki kilép az eurózónából. Az oddsok már négy az egyhez járnak.

 

Dőlnek a fogadók, a bukmékerek újra kaszálhatnak
A racegoer hands over cash to a bookmaker during the second day of the Cheltenham National Hunt Festival meeting in Gloucestershire, central England, March 16, 2005. REUTERS/Darren Staples DS/ASA

A híresen fogadásmániás angolokat a nyolcvan napos világ körüli utak, az angol miniszterelnök-választás, a pápa lemondása vagy az angol hercegi pár esküvői esélyeinek latolgatása helyett ma már teljesen más tartja izgalomban. A fogadóirodák oldalain ugyanis már nagyban megy a játszma arról, vajon mikor omlik össze az eurózóna és mikor lesz vége az eurónak, írja a Libération.

 

A William Hill iroda honlapján megjelenő kérdés egészen pontosan a következő: vajon bedől-e az euró 2012 előtt? Az oddsok egyelőre négy az egyhez járnak pozitív válasz esetén, ami azt mutatja, hogy a fogadók valószínűnek tartják, hogy idén bedől az európai közös fizetőeszköz.

- A fogadások az eurózóna túlélésére csak egyetlen esetben értelmezhetőek: a játékosok profitálni akarnak a  zóna felbomlásából - magyarázza Graham Sharpe, a cég szóvivője szerda esti közleményében. A nemzetközi sajtót eközben az foglalkoztatja, hogy a fogadások a hagyományos angol szkepticizmust tükrözik vissza, vagy az angolok egyszerűen csak szeretnek fogadni.

Ugyanezen az oldalon lehetőségünk van arra is, hogy arra fogadjunk, melyik állam hagyja el elsőként az eurózónát. Görögországe setében az oddsok csupán 1,25-nél járnak, mivel a játékosok nagy része szerint ez szinte biztosra vehető. A görögöket az olaszok követik 4,5-el, majd a portugálok 11-el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.