Focimeccset szervez a pápa, Messi és Maradona is játszik

A Barcelona argentin világsztárja, a pápa honfitársa, Lionel Messi tudatta a nyilvánossággal, hogy Ferenc pápa személyesen kérte fel, hogy lépjen pályára a szeptember elsején, a római Olimpiai Stadionban rendezendő „békemeccsen". A pápa az izraeliek és a palesztinok közti megbékélés, a diplomáciai megoldások iránti bizalom megerősítése érdekében szervezi a szimbolikus jelentőségű eseményt. A résztvevők között lesz a brazil klasszis, Neymar és Diego Maradona is, aki a facebook oldalán vallott arról, milyen hallatlan megtiszteltetésnek tekinti a felkérést. Játszik rajtuk kívül Yossi Benayoun, a Liverpool, a Chelsea és az Arsenal egykori játékosa, az izraeli válogatott csapatkapitánya, továbbá olyan egykori olasz és francia klasszisok, mint a moszlim Zinedine Zidane vagy a buddhista Roberto Baggio.

Messi az utóbbi hetekben meg is szólalt az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán, az erőszak mielőbbi befejeződése iránti reményének adott hangot: „Mélységesen elkeserítik"-írja a háborús hírek és különösen az, hogy hány fiatal életet követelt a konfliktus, hogy hány gyermek halt és sérült már meg a harcok során.

A meccs közvetlen apropója nyilván a gázai háború, de a szervezők szerint általában is szeretne hitet tenni a különböző vallások és kultúrák együttélése mellett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.