Fidel Castro egy delfinshow-n bukkant fel újra

Ismét megjelent - az elmúlt napokban már negyedik alkalommal - a nyilvánosság előtt Fidel Castro volt kubai elnök: ezúttal Havannában a nemzeti akváriumba látogatott el egy delfinshow-ra - adta hírül pénteken a Cubadebate hírportál.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Parancsnok (Fidel Castro) ellátogatott hozzánk. Bár mindig is nagy érdeklődéssel figyelte intézményünk fejlődését." - örvendezett Francisco Franquiz, az akvárium kommunikációs osztályának igazgató-helyettese.

A 49 évig hatalmon lévő exelnök néhány órát töltött az akváriumban, ahol többek között elbeszélgetett a dolgozókal, érdeklődött a létesítmény aktuális helyzetéről, és megnézte a delfinek tenger alatti mutatványát, amelyről azt mondta, soha nem látott még szebb előadást.

"Ha valaki meg akar lepni valamivel egy általa különösen nagyra becsült személyt, akkor ez (a delfinshow) tökéletes e célra" - mondta Fidel Castro.

A 83 éves volt elnök látogatása alatt olyan könnyed témákat is érintett, mint hogy fiatalkorában egy levegővétellel két percig bírta ki a víz alatt, de szót ejtett arról is, hogy a világ jelenleg két sorscsapás, a háború és a környezet tragédiájának árnyékában él.

A volt elnök akváriumi látogatásáról képsorokat mutattak az állami televízióban is, és a műsorvezető szerint Fidel Castro "életerejéről árulkodnak az elmúlt napok nyilvános szereplései"

Fidel Castro 2006-ban betegedett meg, és azóta távol maradt a közélettől. Négy év után július elején azonban az egykori diktátor visszatért a nyilvánosság elé: először a nemzeti tudományos kutatóközpontban (CNIC) jelent meg, majd pár nappal később az állami televízióban vállalt szereplést. Az exelnök legutóbb - július 12-én - a kubai világgazdasági kutatóközpontba is ellátogatott.

Fidel Castro öccsének, Raúlnak engedte át az elnöki széket, de változatlanul betölti a Kubai Kommunista Párt (PCC)  első titkári tisztét.

Fidel Castro július közepén egy akváriumban tett látogatást
Former Cuban leader Fidel Castro (2nd L) stands with trainers of Havana's National Aquarium during a visit July 15, 2010. Castro has been seen only in occasional photographs and videos since he underwent emergency intestinal surgery in July 2006 and ceded power provisionally to his younger brother, Raul Castro. He resigned in February 2008 and Raul Castro was officially elected president by the National Assembly. REUTERS/Revolution Studios (CUBA - Tags: POLITICS IMAGES OF THE DAY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.